Sinds juni 2010 is Henk Koning de eigenaar van Het Geheim van Edam. Het interieur en de gerechten zijn ontelbare keren veranderd. De vaste gasten en Henk zijn gebleven.

Henk wordt in menig recensie op iens geprezen om zijn goede uitleg bij de gerechten en amicaliteit. Je kunt hem uittekenen in een overhemd en zijn bril op z’n hoofd.

Voordat hij in Edam belandde heeft Henk elders zijn horeca ervaring opgedaan. Geheel zelf aangeleerd en zonder opleiding in de horeca. Diverse gelegenheden heeft hij in beheer gehad. Van restaurants tot kroeg, van brasserie tot bowlingbaan.
Horeca zit in het bloed en dat hij daarin wilt groeien ook. Dat is ook zeker te zien aan Het Geheim. Beginnen met de basis en steeds beter willen worden. Samen met een goed team is hij beland waar ze nu staan. Met een kleine verbouwing kom je een heel eind, een nieuwe website en een nieuwe vorm van  menu maken de veranderingen van 2015 compleet.

De evolutie van Het Geheim van Edam op het bord:

Het team van Het Geheim van Edam bestaat naast Henk Koning uit nog meer gepassioneerde horeca vakmensen.

Dave Koning – Patron Cuisinier
Zoals zijn naam al doet vermoeden is Dave Koning de zoon van. Volgens velen is dit het Geheim van Edam, een goede samenwerking tussen vader en zoon.
Dave heeft zijn sporen in de horeca, ondanks zijn jonge leeftijd, zeker verdiend. Met 6 jaar stond hij op een kratje mee te koken in het restaurant van Henk op dat moment. De passie voor het vak heeft hem nooit meer los gelaten en hij koos voor de koks opleiding. Diverse stages en banen leiden hem langs Hotel Amrath, Hotel Okura en  restaurant d’Vijff Vlieghen.

Toen was het tijd om naar Edam te komen en Henk te vergezellen. Samen delen zij de enorme passie om van Het Geheim van Edam een succes te maken. Sinds juni 2015 mag Dave zichzelf mede-eigenaar noemen, en draag daardoor de titel Patron Cuisinier.

Tim Conijn – Leerling niveau 2.2
Tim, 18 jaar, begon zijn avontuur bij Het Geheim van Edam als afwasser gedurende zijn middelbare school periode. Hij werd gegrepen door het keukenvirus en besloot na het behalen van zijn VMBO-GT diploma de stap te nemen naar het Horizon College voor de opleiding tot kok. De eerste stageplek was al geregeld, bij Het Geheim sloot Tim zijn eerste jaar met succes af. Hij deed dit vol overtuiging en loopt daarom ook zijn tweede stage bij ons in de keuken.

Tim houdt naast koken erg van een biertje, die hij het liefst drink op feesten. In de keuken serieus, daarbuiten een echte party-animal.

Mike Brouwer – Leerling niveau 2.2
Het opleidingstraject van Mike, 19 jaar, begon op het praktijkonderwijs. Deze opleiding sloot hij met succes af en ging daarna naar het ROC van Amsterdam. Op het ROC volgt Mike de opleiding tot kok. Zijn eerste stage liep hij bij het van der Valk in Volendam. Hier stond hij op verschillende parties (afdelingen in de keuken) en leerde hij wat hard werken is. Na deze grote keuken belevenissen liep Mike Het Geheim van Edam binnen waar hij de fijne kneepjes van het vak leert.

Hoe het een echte horeca-man betaamt houdt Mike van een avondje in het café zitten, of hij speelt thuis een videospel.

Arjen Westenberg – Sommelier
“Mijn carrière begon bij diverse restaurants in Amsterdam, onder andere Restaurant Tout Court van John Fagel, Restaurant Christophe (1 Michelinster) en Restaurant Het Heerenhuis in Middenbeemster waar ik de klassieke manier van wijn/spijscombinaties heb mogen leren. Ook bij Wijnimport J. Bart, als medewerker buitendienst, en recentelijk Restaurant VandeMarkt in Amsterdam, waar ik de wijnkelder beheerde met ruim 750 wijnen uit de klassieke en de nieuwe wereld, kreeg ik de mogelijkheid om mijn kennis verder uit te breiden.

Via opleidingen van het Wijninstituut en de Wijnacademie heb ik mijn kennis dusdanig uitgebreid en ben inmiddels al ruim 10 jaar gespecialiseerd in wijnen en wijn-spijs combinaties. Naast mijn werkzaamheden bij Het Geheim van Edam heb ik mijn eigen wijnbedrijf zodat ik u de vanavond geschonken wijnen ook thuis kan leveren. Wilt u daarover meer weten kijk dan op www.westenbergwereldwijnen.nl